a.i.mater Välinehuoltajat hyödyntävät ääniohjausta työssään

6 puheohjauksen hyötyä puhdastilassa työskentelyyn

Puhdastilatyöskentelyä ohjaavat mm. ISO-standardit, jotka asettavat tilojen olosuhteille tarkat reunaehdot. Aseptiikka, eli mikrobivapauden takaaminen, on puhdastiloille välttämätöntä. Siksi sitä tukevia laitteistoja, teknologioita ja toimintamalleja kehitetään jatkuvasti, jotta kontaminaation riski ja partikkeli-irtaantumien määrä olisi mahdollisimman pieni.

Puheohjausta hyödynnetään puhdastilatyöskentelyssä edelleen vähän, vaikka se tuo suuria hyötyjä aseptiikkaan liittyvien riskien eliminoimiseksi ja työn sujuvoittamiseksi. Kokosimme yhteen tärkeimmät edut, joita puheohjausteknologiaa käyttävä ohjelmisto tuo puhdastilatyöskentelyyn:

 

1. Partikkelien määrä vähenee merkittävästi

Mitä enemmän puhdastilassa on ihmisiä ja liikettä, sitä runsaammin siellä on partikkeleita. Tavallisesti työprosessi kirjataan puhdastiloissa manuaalisesti kynällä ja paperilla tai kosketusnäytöllä. Tehdäkseen kirjauksia, työntekijä liikkuu paikasta toiseen, jolloin partikkelien määrä tilassa lisääntyy.

Mikäli tilassa on puheohjauksella kirjauksia vastaanottava ohjelmisto, työntekijän ei tarvitse liikkua, vaan hän voi tehdä kirjaukset paikaltaan puhumalla. Tilassa tapahtuvan liikkeen minimointi vähentää partikkelien määrää.

 

2. Kontaminaation riski pienenee

Puheohjaus vähentää manuaalista kirjaustarvetta, eikä esimerkiksi eräpöytäkirjoja tarvitse täyttää käsin. Puhdastilatyöntekijän ei tarvitse välttämättä koskea lainkaan kynään ja paperiin, tai esimerkiksi näppäimistöön ja kosketusnäyttöön niin suurissa määrin kuin aiemmin.

Puheohjauksen käytön ja käsikosketuksen vähenemisen myötä puhdastilan tarvikkeet ja laitteisto säilyvät puhtaampina ja kontaminaation riski on pienempi.

 

3. Virheiden määrä vähenee

Puheohjauksen tuella kirjausvirheet vähenevät ja kirjaukset voidaan tehdä reaaliaikaisesti. Kaikki kirjattu tieto merkitään ajantasaisesti, eikä merkintöjä tehdä jälkikäteen, mikä lisää virheiden mahdollisuutta. Eräpöytäkirjaan ei tule jälkikäteen kuittauksia tai aikaleimoja, vaan ne ovat ajallaan täytettyjä ja kuitattuja.

 

4. Ylimääräiset esineet puhdastilassa vähenevät

Puheohjaus mahdollistaa monissa puhdastiloissa sen, ettei tilaan tarvitse tuoda enää lainkaan kynää ja paperia. Jokainen tilaan tuotava esine vaarantaa potentiaalisesti aseptiikan, joten mitä vähemmän tilaan tuodaan sen ulkopuolelta esineitä, sitä parempi.

 

5. Helpottaa työtä ja tekee siitä mielekkäämpää

Yleensä kirjaukset ja eräpöytäkirjan täyttäminen ovat niin sanottua puhdastilatyöskentelyn pakkopullaa, jotka tuovat ylimääräistä muistettavaa työntekijöille. Kirjaukset unohtuvat helposti ja niitä täytetään jälkikäteen, mikä lisää potentiaalisten virheiden riskiä. Puheohjauksen avulla ne hoituvat oikein ja ajantasaisesti työn lomassa, eikä niistä tarvitse huolehtia jälkikäteen.

 

6. Säästää henkilötyöntunteja

Kun kirjaukset voi tehdä puheohjatusti työn lomassa, työn määrä ja kirjauksiin menevä aika vähenee. Eräpöytäkirjoja ei tarvitse täyttää ja kuitata manuaalisesti, mikä säästää työntekijän aikaa. Puheohjauksen ansiosta kuukausitasolla voidaan säästää jopa henkilötyöpäiviä.

 

Työskennelläänkö yrityksessäsi puhdastiloissa, ja uskotko, että toiminnassasi hyödyttäisiin puheohjauksen tuomista eduista? Noptera on puheohjattu ohjelmisto, jonka käyttö puhdastiloissa tukee aseptiikkaa, vähentää kontaminaatioiden riskiä ja poistaa manuaalisen kirjaustarpeen. Mikäli haluat tietää enemmän ohjelmistostamme, ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää!

Kiinnostuitko? Ota Yhteyttä!

Jaa artikkeli

LinkedIn
Twitter
Facebook
Keskellä lukee toukokuun ääniuutiset. Taustalla kuva kuulokkeista kirjapinon päällä, kuulokkeiden vieressä on juomalasi, jossa sitruunaviipale ja kukkiva omenapuun oksa.
Toukokuun ääniuutisten aiheina Google Bard, Metan uusi kielimalli, Applen uudet saavutettavuusominaisuudet, kielivähemmistöille suunnattu chatbot ja älykkäät NPC:t.
Nainen istuu auton etupenkillä kuulokkeet päässä ja pädi sylissä.
Tekoäly ja kieliteknologia mahdollistavat uudenlaisia ja kiinnostavampia tapoja oppia uusia kieliä. Esimerkiksi kieltenoppimissovellukset hyödyntävät luonnollisen kielen käsittelyä.
Keskellä lukee huhtikuun ääniuutiset. Taustalla kuva henkilöstä kuulokkeet päässä ja avonaisesta kirjasta lattialla. Henkilö tekee muistiinpanoja postit-lappuun.
Kokosimme yhteen artikkeliin huhtikuun kiinnostavimmat puheteknologiauutiset maailmalta. Aiheina muun muassa AutoGPT, äänikloonien teko artistien äänistä, älysilmälasit ja tekoälyuutisankkurit.
Taustalla punahiuksinen nainen, jolla kuulokkeet päässä. Kuvan päällä sumennettu suorakulmio, jossa lukee: Helmikuun ääniuutiset. Tekstin alla on piirretty valkoinen ääniaalto alleviivaamaan tekstiä.
Kokosimme koko helmikuun ajalta yhteen artikkeliin mielenkiintoisimmat koneääni- ja puheentunnistusuutiset maailmalta. Voit myös kuunnella artikkelin Ilonan lukemana.
Nainen istuu tietokoneen edessä ja päässä on headset.
Asiantuntijahaastattelussa perehdytään puheentunnistukseen. Mitä puheentunnistus tarkoittaa ja mihin sitä käytetään? Kerromme, mitä puheentunnistuksessa tapahtuu, jotta se ymmärtää puhettamme.
Kirjan åäällä on kuulokkeet ja vesilasi, jossa sitruunaviipaleita ja omenankukkia.
Puheohjatut verkkosivut ovat Suomessa vasta aluillaan. Verkkokaupan omat keskustelevat tekoälyt auttavat ongelmatilanteissa, myynnissä ja asiakastyytyväisyydessä.