Tekstiaineiston hyödyntäminen

Nopeuta tiedon löytymistä tekstimassasta tekoälyn avulla

Sujuvoita tekstiaineistojen käsittelyä

Toteutamme erilaisia kieliteknologian ratkaisuja, jotka säästävät aikaasi puuduttavista työvaiheista.

Kieliteknologian ratkaisujen avulla säästät laajojen tekstisisältöjen käsittelyyn kuluvaa aikaa. Tekoälypohjaiset ratkaisumme auttavat sinua käymään läpi, luokittelemaan ja vetämään johtopäätöksiä esimerkiksi seuraavien kanavien sisällöistä:

 • asiakaspalautteet
 • haastattelujen avoimet kyselyvastaukset
 • digitaaliset kirjat
 • dokumentit ja tiedostot
 • chat-keskustelut
 • keskustelupalstat
 • sosiaalisen median keskustelut

Tekstiaineiston käsittelyn mahdollisuuksia

Säästä aikaa ja jäsennä tekstisisältöjäsi automaattisesti

Tekstiaineistojen käsittelyllä tekoälyn avulla säästät aikaa ja jäsennät tekstisisältöjä automaattisesti. Aimater on erikoistunut suomenkielisten tekstisisältöjen käsittelyyn tarkoitettuihin työkaluihin.

Hakukoneet

Hakukoneen avulla voit etsiä tekstitiedostoissasi esiintyviä sanoja. Voimme myös liittää hakukoneratkaisuun jonkin koneoppimispohjaisen elementin, jolloin työkalu osaa etsiä esimerkiksi tekstin kaikki vierasperäiset sanat.

Tiedonjyvien poimiminen tekstidatasta

Koneoppimispohjaisilla menetelmillä pystymme poimimaan tiedonjyviä laajoista tiedostoista. Näiden perusteella voit oivaltaa datasta löytyviä tietoja ja niiden loogisia yhteyksiä, jotka muuten uppoutuisivat massaan.

Tekstin ja tiedon luokittelu

Voidaan hyödyntää esimerkiksi tutkimusdatan analysointiin: luokittele haastattelujen vastaukset sen perusteella, mitä mieltä vastaajat ovat jostain tietystä asiasta.

Erin

Löytää vierasperäiset sanat

Sujuvoita ja nopeuta äänikirjan lukijalle tehtävien lausumisohjeiden laadintaa. Erin on kehittämämme tekoälypohjainen työkalu, joka etsii digitaalisesta tekstistä automaattisesti vierasperäiset sanat.

 • Käy kirjan vartissa läpi
 • Yhtä tarkka kuin ihminen
 • Nopeuttaa ja automatisoi lausumisohjeiden tekoa
 • Muuttaa äänikirjaprosessia kustannustehokkaammaksi
 • Kevyt ja helppokäyttöinen oma järjestelmä
 • Jatkuvasti kasvava lausumisohjepankki

Erin nopeuttaa äänikirjan tekoa

Vieraskieliset sanat hopeatarjottimella

Erin lukee ja prosessoi koko PDF-muodossa olevan kirjan puolestasi ja ilmoittaa, kun työ on tehty. Saat järjestelmästä listauksen vieraskielisistä sanoista ja niihin liittyvistä tiedoista.

Ihmisen tuottama laatu jää keskiöön

Tekee tuntien työt minuuteissa. Ihmisen rooli on kuitenkin Erinin tuottaman tiedon jatkojalostuksessa ja lopullisten lausumisohjeiden luomisessa keskiössä.

Vauhdittaa kaikkia vaiheita

Valmiilla raportilla kaikki työsi seuraavat vaiheet hoituvat käden käänteessä. Äänikirjan tuotantoprosessi nopeutuu merkittävästi, kun tekstisisältöjen manuaalinen läpikäynti siirtyy Erinille.

Helppo käyttää

Erinin yksinkertainen käyttöliittymä tekee sen käyttämisestä helppoa. Voit tehdä manuaalisia korjauksia, jolloin järjestelmä alkaa mukautua sen perusteella, millaisia sanoja haluat lopulliseen listaukseen.

Useat kustantamot käyttävät Eriniä äänikirjojen teossaan

Suomen suurimmat kustantamot käyttävät Eriniä nopeuttamaan vierasperäisten sanojen etsintää lausumisohjeiden tekoa varten.

Gummerus on Aimaterin asiakas.
Schildts & Söderströms kustantamon logo
Otava on Aimaterin asiakas.
Wsoy logo.
Word Audio Publishing logo.

Näkökulmia puheteknologiaan

Tutustu kieli- ja puheteknologian näkökulmasta kirjoitettuihin artikkeleihimme työelämästä, opiskelusta, ajankohtaisista aiheista ja asiakkaidemme kokemuksista

Nainen kuulokkeet päässä, tekee muistiinpanoja aukinaisesta kirjasta postit-lappuun.
20.5.2022
Artikkelissa perehdytään, miten sähköisten palveluiden käyttöä voidaan helpottaa puheteknologian, erityisesti koneäänien ja puheentunnistuksen avulla.
Kasa kirjoja aurinkoisella puuterassilla. Kirjojen päällä puhelin ja lasillinen mehua.
28.4.2022
Lukemisella tarkoitetaan tiettyä syvempää toimintoa, joka vaatii tekstin vastaanottamista, ymmärtämistä ja tulkitsemista. Myös äänikirjan kuunteleminen on siis lukemista.
Nainen maalaa taulua ulkona kuulokkeet päässä.
22.4.2022
Lehtiartikkelien ääniversiot toimivat sisäänheittäjinä uusille lukijoille tai eksklusiivisena sisältönä tilaajille. Eri muodoissa olevat sisällöt huomioivat erilaiset sisällön kulutuksen tavat.