Tekstiaineiston hyödyntäminen

Nopeuta tiedon löytymistä tekstimassasta tekoälyn avulla

Sujuvoita tekstiaineistojen käsittelyä

Toteutamme erilaisia kieliteknologian ratkaisuja, jotka säästävät aikaasi puuduttavista työvaiheista.

Kieliteknologian ratkaisujen avulla säästät laajojen tekstisisältöjen käsittelyyn kuluvaa aikaa. Tekoälypohjaiset ratkaisumme auttavat sinua käymään läpi, luokittelemaan ja vetämään johtopäätöksiä esimerkiksi seuraavien kanavien sisällöistä:

 • asiakaspalautteet
 • haastattelujen avoimet kyselyvastaukset
 • digitaaliset kirjat
 • dokumentit ja tiedostot
 • chat-keskustelut
 • keskustelupalstat
 • sosiaalisen median keskustelut

Tekstiaineiston käsittelyn mahdollisuuksia

Säästä aikaa ja jäsennä tekstisisältöjäsi automaattisesti

Tekstiaineistojen käsittelyllä tekoälyn avulla säästät aikaa ja jäsennät tekstisisältöjä automaattisesti. Aimater on erikoistunut suomenkielisten tekstisisältöjen käsittelyyn tarkoitettuihin työkaluihin.

Hakukoneet

Hakukoneen avulla voit etsiä tekstitiedostoissasi esiintyviä sanoja. Voimme myös liittää hakukoneratkaisuun jonkin koneoppimispohjaisen elementin, jolloin työkalu osaa etsiä esimerkiksi tekstin kaikki vierasperäiset sanat.

Tiedonjyvien poimiminen tekstidatasta

Koneoppimispohjaisilla menetelmillä pystymme poimimaan tiedonjyviä laajoista tiedostoista. Näiden perusteella voit oivaltaa datasta löytyviä tietoja ja niiden loogisia yhteyksiä, jotka muuten uppoutuisivat massaan.

Tekstin ja tiedon luokittelu

Voidaan hyödyntää esimerkiksi tutkimusdatan analysointiin: luokittele haastattelujen vastaukset sen perusteella, mitä mieltä vastaajat ovat jostain tietystä asiasta.

Erin

Löytää vierasperäiset sanat

Sujuvoita ja nopeuta äänikirjan lukijalle tehtävien lausumisohjeiden laadintaa. Erin on kehittämämme tekoälypohjainen työkalu, joka etsii digitaalisesta tekstistä automaattisesti vierasperäiset sanat.

 • Käy kirjan vartissa läpi
 • Yhtä tarkka kuin ihminen
 • Nopeuttaa ja automatisoi lausumisohjeiden tekoa
 • Muuttaa äänikirjaprosessia kustannustehokkaammaksi
 • Kevyt ja helppokäyttöinen oma järjestelmä
 • Jatkuvasti kasvava lausumisohjepankki

Erin nopeuttaa äänikirjan tekoa

Vieraskieliset sanat hopeatarjottimella

Erin lukee ja prosessoi koko PDF-muodossa olevan kirjan puolestasi ja ilmoittaa, kun työ on tehty. Saat järjestelmästä listauksen vieraskielisistä sanoista ja niihin liittyvistä tiedoista.

Ihmisen tuottama laatu jää keskiöön

Tekee tuntien työt minuuteissa. Ihmisen rooli on kuitenkin Erinin tuottaman tiedon jatkojalostuksessa ja lopullisten lausumisohjeiden luomisessa keskiössä.

Vauhdittaa kaikkia vaiheita

Valmiilla raportilla kaikki työsi seuraavat vaiheet hoituvat käden käänteessä. Äänikirjan tuotantoprosessi nopeutuu merkittävästi, kun tekstisisältöjen manuaalinen läpikäynti siirtyy Erinille.

Helppo käyttää

Erinin yksinkertainen käyttöliittymä tekee sen käyttämisestä helppoa. Voit tehdä manuaalisia korjauksia, jolloin järjestelmä alkaa mukautua sen perusteella, millaisia sanoja haluat lopulliseen listaukseen.

Useat kustantamot käyttävät Eriniä äänikirjojen teossaan

Suomen suurimmat kustantamot käyttävät Eriniä nopeuttamaan vierasperäisten sanojen etsintää lausumisohjeiden tekoa varten.

Gummerus on Aimaterin asiakas.
Otava on Aimaterin asiakas.
Word Audio Publishing logo.
Wsoy logo.

Näkökulmia puheteknologiaan

Tutustu kieli- ja puheteknologian näkökulmasta kirjoitettuihin artikkeleihimme työelämästä, opiskelusta, ajankohtaisista aiheista ja asiakkaidemme kokemuksista

Tekstinlouhinta on tekoälypohjainen menetelmä, jolla tekstimassoista löydetään niihin piiloutuvaa tietoa. Kuvassa mies istuu Excelin edessä ja takana vaaleat ruudukkoikkunat kesämaisemalla.
15.3.2023
Tekoälypohjaisilla tekstinlouhinnan työkaluilla laajoista tekstimassoista löydetään tekstisisältöön piiloutuvia tärkeitä havaintoja. Parhaimmillaan nämä oivallukset voivat jopa lisätä niitä käyttävien yritysten kilpailuetua.
Taustalla punahiuksinen nainen, jolla kuulokkeet päässä. Kuvan päällä sumennettu suorakulmio, jossa lukee: Helmikuun ääniuutiset. Tekstin alla on piirretty valkoinen ääniaalto alleviivaamaan tekstiä.
28.2.2023
Kokosimme koko helmikuun ajalta yhteen artikkeliin mielenkiintoisimmat koneääni- ja puheentunnistusuutiset maailmalta. Voit myös kuunnella artikkelin Ilonan lukemana.
Mies istuu tietokoneen edessä kuulokkeet päässä. Hän nauhoittaa studiomikkiin puhettaan. Takana on ristikkoikkunat, joista näkyy vihreää luontoa.
9.2.2023
Äänen kloonauksella tavoitellaan synteettistä ääntä, joka muistuttaa mahdollisimman paljon alkuperäistä puhujaa. Artikkelissa menetelmän hyödyistä ja syväväärennösten riskeistä.