Noptera pikakäyttöopas

Meille on tärkeää että asiakkaamme saa täyden hyödyn irti Nopterasta. Tutustu alta käyttöoppaaseen, ja ota meihin yhteyttä jos jokin jää askarruttamaan!​

Käyttöopas

Mikä on Noptera?

Noptera on selaimessa toimiva työkalu, jonka avulla voit hyödyntää suomenkielistä puheentunnistusta jokapäiväisessä työssäsi. Tässä pikaoppaassa tutustumme Nopteran perusominaisuuksiin ja päivittäiseen käyttöön. Järjestelmä toimii sekä puheella että perinteisellä hiirellä. Mikäli kirjaudut järjestelmään ensimmäistä kertaa selaimesi pyytää oikeutta käyttää mikrofonia.

Kokeile kutsua järjestelmää sanomalla “Noptera”. Jos olet antanut selaimellesi oikeuden käyttää mikrofonia Noptera vastaa sinulle sanomalla “Kuuntelen”.

Tutustutaan seuraavaksi Nopteran päänäkymään!

Päänäkymä

Päänäkymä koostuu kolmesta osasta:

  1. Päätoiminnot
  2. Valikko
  3. Pikanavigaatio

Päätoiminnot

Päätoiminnallisuudet tulevat aina näkyviin ruudun keskelle. Tässä järjestelmä kysyy sinulta seuraavaa toimenpidettä ja listaa vastausvaihtoehtoja. Voit valita toiminnot joko puhumalla tai klikkaamalla.

HUOM! klikkaaminen toimii ainoastaan kun mikrofoni on mykistetty.

Valikko

Valikon avulla siirryt arkiston ja päänäkymän välillä. Mikäli yritykselläsi on muita ominaisuuksia käytössä, näkyvät ne myös tässä valikossa. Muualle siirtyminen ei peruuta meneillään olevaa toimintoa vaan voit aina halutessasi palata jatkamaan siitä mihin jäit klikkaamalla “Päänäkymä”-nappulaa.

Pikatoiminnot

Pikatoiminnot ovat aina käytettävissäsi klikkaamalla tai puheella.

  • Palaa edelliseen peruuttaa edellisen komennon ja palaa askeleen taaksepäin
  • Aloita alusta hylkää päällä olevan toiminnon tekemisen ja ohjelma palaa alkutilaan
  • Voisitko toistaa toistaa Nopteran viimeisimmän kysymyksen

Oikeasta yläreunasta voit hiirellä klikkaamalla valita puheentunnistuksen sekä perinteisen klikkaus-tilan välillä.

  • Puhe: Puhekomennot ovat päällä. Nappuloita ei voi tässä tilassa klikata hiirellä/kosketuksella.
  • Klikkaus: Ohjaat Nopteraa hiirellä/kosketuksella. Äänentunnistus ja puhekomennot ovat poissa päältä.

Vinkki: Jos taustamelu tekee puhekomentojen käytöstä vaikeaa, kannattaa melun ajaksi vaihtaa klikkaus-tilaan.

Toiminnot ja puhekomennot

Nopteran avulla voit tuoda puhekomennot osaksi tavanomaisia tehtäviä. Valitsemalla toiminnon päänäkymässä alkaa järjestelmä käydä sitä läpi askel askeleelta samalla keräten vastauksesi tallentamista varten. Alla käymme läpi esimerkkitapauksen kuorman purkamisesta.

Vaihe 1: Valitaan ensiksi “Kuorman purku” puhekomennolla.

Vaihe 2: Noptera ohjeistaa sinua purkamaan laatikon. Kuittaa tehneesi se sanomalla ”Tehty”.

Vinkki: Järjestelmä ohjeistaa sinua vaihe vaiheelta ja kirjaa jokaisen vaiheen tekoajan sekä antamasi vastauksen talteen.

Vaihe 3: Tavaraa purettaessa huomattiin, että se oli kuljetuksessa vahingoittunut! Kirjataan se valitsemalla “Tavara vahingoittunut

Vaihe 4: Koska ilmoitit tavaran olevan vioittunut, Noptera osaa kysyä sinulta listaa huomatuista vioista. Valitaan “Naarmuja” ja “Kosteusvaurio”. Kun olet valinnut huomaamasi viat, siirry eteenpäin komennolla “Valmis”.

Valmista tuli, hyvä! Toiminto on nyt tehty ja Noptera on luonut siitä dokumentin arkistoon. Järjestelmä palaa automaattisesti takaisin toimintovalikkoon, josta voit aloittaa seuraavan toiminnon niin halutessasi. Siirrytään katsomaan äsken luotua dokumentia valitsemalla “Arkisto” valikosta.

Arkisto

Kaikki tehdyt toiminnot tallentuvat arkistoon myöhempää tarkastelua varten. Informaatio siitä kuka teki, mitä teki ja milloin, on kaikki tallessa arkistossa. Voit tarkastella yksittäisen arkistorivin tarkempia tietoja klikkaamalla riviä. Huomaathan että puhekomennot eivät ole toiminnassa arkistoa käytettäessä.

Äsken tehdyn tavaran purun kaikki tiedot löytyvät napauttamalla sen arkistoriviä ja ne voi myös halutessaan tulostaa.

Voit nyt palata takaisin päänäkymään valitsemalla “Päänäkymä” valikosta.

Olet nyt valmis käyttämään Nopteraa jokapäiväisessä työssäsi.