Ohjelmistokehitys

Suunnittelemme ja rakennamme älykkäitä digitaalisia palveluita kieli­teknologiatvistillä

a.i.mater on ohjelmistoyritys, jonka erityisosaamista ovat kieliteknologia ja tekoäly. Asiakkaille rakennetaan merkittävää etua tuovia digitaalisia ratkaisuja, jotka yleensä hyödyntävät jotain itse kehittämäämme kieliteknologiakomponenttia. Toimeksiantajan saamat edut liittyvät usein ajansäästöön tai käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

Asiakkaiden tarpeisiin olemme esimerkiksi kehittäneet kotimaisten kielten puheentunnistus- ja puhesynteesimallien ympärille räätälöityjä ratkaisuja, rakentaneet konenäköä hyödyntäviä ohjelmistoja ja tehneet full-stack ohjelmistokehitystä.

Ole yhteydessä niin keskustellaan ja kustomoidaan tarpeisiisi sopiva kokonaisuus.

ePress Audio

a.i.mater tuottaa näköislehtipalveluun kuunneltavat artikkelit

ePress otti alun perin yhteyttä a.i.materiin jouluna 2021. Yhteydenotosta lähti yksi mielenkiintoisimmista projekteistamme tähän mennessä. ePress tarjoaa reaaliaikaisesti julkaistavia digitaalisia lehtihyllyjä jakelukumppaniensa käyttöön, kuten kirjastoihin, matkailu- ja majoitusliikkeisiin ja muihin julkisiin tiloihin.

Palvelua haluttiin kehittää, joten ePressiä kiinnosti mahdollisuus tarjota asiakkaille sanoma- ja aikakauslehtiä ePress-palvelun kautta myös ääneen luettuina ja raakatekstiversioina.

Konenäköä ja puhesynteesiä yhdistäneessä projektissa kehitimme ePressille pipelinen, joka pystyy tunnistamaan artikkelit ja niiden metatiedot näköislehdistä, ja toimittamaan artikkeleista ePressille sekä raakateksti- että ääniversiot.

Book Brothers

Äänikirjatuotantoyhtiön tilausjärjestelmä

Olemme tehneet paljon töitä kustannus- ja äänikirja-alalle, ja Book Brothers oli meille mieluinen uusi tuttavuus. Heillä oli asiakkailta tullut tarve kehittää selkeä ja yhtenäinen äänikirjatuotantojen tilausjärjestelmä.

a.i.mater oli mukana ohjelmiston suunnitteluvaiheesta aina full-stack toteutukseen asti. Yhteistyömme alkoi loppuvuodesta 2022 ja jatkuu edelleen uusien tarpeiden ja esimerkiksi voice-over -tilausmahdollisuuden lisäämisen merkeissä.

Book Brothers on saanut uudesta tilausjärjestelmästä kiitosta asiakkailtaan.

Omat ohjelmistot

a.i.mater logo etusivu

Erin ja Noptera

Suomen suurimmat kustantamot käyttävät kehittämäämme Erin-ohjelmistoa nopeuttaakseen äänikirjan lausumisohjeiden tekemistä. Erin helpottaa digituottajan työtä etsimällä PDF-teoksista automaattisesti vierasperäiset sanat. Erin myös muistaa kaikki kirjoitetut lausumisohjeet, joten ohjelmisto kehittyy jatkuvasti paremmaksi työkaluksi digituottajien työssä.

Noptera on kehittämämme ohjelmisto, jolla työn lomassa tehtävät kirjaukset voidaan tehdä puheella. Se vapauttaa kädet työntekoon ja saattaa jopa puolittaa tehtävään kuluvan työajan. Noptera on käytössä muun muassa väline- ja tekstiilihuollossa, sillä puheella kirjaaminen nopeuttaa erityisesti prosessinomaista työtä, jossa laaduntarkkailullisista syistä tehdään suuri määrä kirjauksia.