Verkkosivulukija

Tarjoa ylivertainen palvelukokemus

Tarjoamalla verkkosivukävijöille mahdollisuuden kuunnella sisältöjäsi ääneen luettuna, teet sivustoistasi saavutettavammat ja palvelet erityisesti heikomman näkö-, luku- tai kielitaidon omaavia asiakkaita. Tarjoamme luonnollisen kuuloisen TTS-ratkaisun niin suomeksi, suomenruotsiksi kuin englanniksikin.

Verkkosivulukijan asentaminen on helppoa: sivustosi lähdekoodiin lisätään yksinkertaisimmillaan vain yksi rivi koodia. Valmiin verkkosivulukijapaketin lisäksi voimme muokata verkkosivuilla näkyvää soitinta toiveittesi mukaan tai tarjota vain äänirajapinnan, jolloin pääset itse muotoilemaan brändiisi sopivan soittimen.

Hinnat alkaen

150 €/kk

Hintaan vaikuttaa kielten ja domainien määrä, joille kuunteluominaisuus halutaan.

Työmarkkinatori käyttää verkkosivulukijaamme

Helppo tapa parantaa saavutettavuutta

Työmarkkinatori on KEHA-keskuksen sekä työ- ja elinkeinoministeriön toteuttama verkkosivusto, joka koostaa avoimia työpaikkoja ja työelämän tietoutta. Työmarkkinatorin tavoitteena oli parantaa verkkosivujen saavutettavuutta ja tarjota parempi palvelukokemus sivuston vierailijoille.

Työmarkkinatori otti lukijan käyttöönsä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sivuilla käytetyt tekoälyäänet ovat saaneet kehuja luonnollisuudestaan niin hankkeen asiantuntijoilta kuin Työmarkkinatorin yhteistyökumppaneiltakin.

Rakennuslehden verkkoversio kuunneltavissa

Sininen tekstilogo, jossa lukee Rakennuslehti

Verkkolehden artikkelit ääneen luettuna

Rakennuslehti on kotimainen rakennusalan ammattilaisille tarkoitettu uutis- ja erikoislehti, jonka ensimmäiset painokset ovat ilmestyneet jo vuonna 1966. Toukokuussa 2024 kyseisen lehden verkkoversioon lisättiin a.i.materin verkkosivulukija, jonka ansiosta lukijat voivat kuunnella artikkelit koneääni-Ilonan ääneen lukemina. Rakennuslehteä kustantaa Sanoma Tekniikkajulkaisut.

Rakennuslehden kuuntelutoiminnallisuus sijaitsee aina artikkelin pääotsikon ja ingressin alapuolella ennen varsinaisen jutun alkua. Toiminnallisuuteen kuuluu play-painike ja lukunopeuden säädin. Maksumuurin takaisissa artikkeleissa nämä näkyvät vain kirjautuneille. Kuuntelutoiminnallisuuden ulkonäkö toteutettiin a.i.materin toimesta sopimaan Rakennuslehden muuhun visuaaliseen ilmeeseen niin tyyliltään kuin väreiltään.

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia ammattikorkeakoulun logo.

Kuunneltavat verkkosivut perustoteutuksella

Metropolia Ammattikorkeakoulu on pääkaupunkiseudulla toimiva, opiskelijamäärältään Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Monialaisessa ja kansainvälisessä ammattikorkeakoulussa on neljä koulutusalaa: kulttuuri, liiketalous, tekniikka sekä sosiaali- ja terveysala.

Metropolia testasi verkkosivulukijaa sivuillaan ensin demokokeiluna, jonka jälkeen verkkosivuille päätettiin lisätä verkkosivulukijasoittimen valmis perustoteutus eli sama, jolta soitin näyttää a.i.materin sivustolla. Lisäksi luettava teksti korostuu taustavärillä virke virkkeeltä lukijan edetessä. Tämän ansiosta tekstiä on halutessaan helppo seurata samalla – toiminnallisuus on hyvä erityisesti heikomman luki- ja kielitaidon kohdalla. Kuunteluominaisuus toimii suomeksi ja englanniksi.

Tekniikan Akateemisten verkkosivulukija

Tekniikan akateemiset logo.

Soittimen muotoilu omaan brändiin sopivaksi

Tekniikan akateemiset TEK on diplomi-insinöörien, arkkitehtien ja muiden tekniikan alalla toimivien yliopistokoulutuksen suorittaneiden etu- ja ammattijärjestö. TEK tarjoaa jäsenilleen palveluita, kuten työsuhde- ja lakineuvontaa, palkkaneuvontaa, koulutuksia, valmennuksia, tapahtumia, ammattilehtiä ja tutkimuksia tekniikan alasta.

TEK muokkasi verkkosivuilleen tulleen soittimen ulkonäön omaan brändiinsä sopivaksi. Valmis soitin on yksinkertainen play-painike, jonka vieressä lukee Kuuntele. Soitin löytyy aina sivun pääotsikon alta, joten sijoituspaikka on niin ikään looginen painikkeen ulkonäköön.

Hyödyt ja ominaisuudet

Ääniominaisuus palvelee useita kohderyhmiä

  • Verkkosivujen saavutettavuus paranee ja vierailija saa paremman käyttäjäkokemuksen
  • Luonnollisen kuuloista ääntä on mukava kuunnella
  • Käyttöönotto on helppoa ja me voimme halutessasi auttaa soittimen muotoilussa brändiisi sopivaksi
  • Verkkosivujen muokkaukset ja esimerkiksi uudet blogitekstit tulevat automaattisesti heti kuunneltaviksi
  • Verkkosivulukija saatavilla suomeksi, suomenruotsiksi, englanniksi ja tarvittaessa myös muilla kielillä
  • Pääset lukemaan yksityiskohtaisempaa tietoa käyttöönotosta tästä dokumentaatiosta: https://api.aimater.com/static/docs/reader/asiakkaan-ohjeet/. Ole meihin yhteyksissä, niin saat omat kirjautumistunnukset asiakasportaaliin!

Asiakasportaali

Kuvakaappaus verkkosivulukijan kuuntelumäärät -pylväskaaviosta.

Verkkosivulukijan käyttöönotto ja seuraaminen

Kun päätät ottaa verkkosivulukijan sivustollesi, saat meiltä tunnukset asiakasportaaliin, jonka kautta käyttöönotto tapahtuu. Asiakasportaalissa voit aloittaa säätämällä lukijan asetuksia. Näet asetusten vaikutukset soittimen ulkonäköön reaaliajassa esikatselunäkymästä. Tämän jälkeen voit kopioida lukijalle muodostuneen koodin ja lisätä sen verkkosivusi lähdekoodiin. Näin saat lukijan näkyviin sivuillasi. Kun vielä merkitset luettavat sisällöt ohjeistuksemme mukaisesti, voi verkkosivuvierailijasi toistaa sisältöjä ääneen play-nappulaa painamalla.

Asiakasportaalista voit seurata tilastoja verkkosivulukijan käytöstä päivä- ja kuukausitasolla. Näet montako kertaa kuuntelu on aloitettu ja kuinka pitkälle artikkelia on kuunneltu.

Mikäli sivustosi tekstisisällössä on sanoja, joita koneääni ei osaa lausua oikein, pääset asiakasportaalin kautta tekemään myös lausumisohjeita kyseisille sanoille. Lausumisohjeiden tekemiseen löytyy selkeät käyttöohjeet asiakasportaalin Lausumisohjeet -välilehdeltä.