Nainen kuulokkeet päässä, tekee muistiinpanoja aukinaisesta kirjasta postit-lappuun.
20.5.2022
Artikkelissa perehdytään, miten sähköisten palveluiden käyttöä voidaan helpottaa puheteknologian, erityisesti koneäänien ja puheentunnistuksen avulla.
Kasa kirjoja aurinkoisella puuterassilla. Kirjojen päällä puhelin ja lasillinen mehua.
28.4.2022
Lukemisella tarkoitetaan tiettyä syvempää toimintoa, joka vaatii tekstin vastaanottamista, ymmärtämistä ja tulkitsemista. Myös äänikirjan kuunteleminen on siis lukemista.
Nainen maalaa taulua ulkona kuulokkeet päässä.
22.4.2022
Lehtiartikkelien ääniversiot toimivat sisäänheittäjinä uusille lukijoille tai eksklusiivisena sisältönä tilaajille. Eri muodoissa olevat sisällöt huomioivat erilaiset sisällön kulutuksen tavat.
Kirjan åäällä on kuulokkeet ja vesilasi, jossa sitruunaviipaleita ja omenankukkia.
19.4.2022
Puheohjatut verkkosivut ovat Suomessa vasta aluillaan. Verkkokaupan omat keskustelevat tekoälyt auttavat ongelmatilanteissa, myynnissä ja asiakastyytyväisyydessä.
Nainen istuu auton etupenkillä kuulokkeet päässä ja tabletti sylissä.
25.3.2022
Puhekäyttöliittymällä tarkoitetaan ihmisen ja koneen välistä käyttöliittymää. Vuorovaikutus laitteen kanssa tapahtuu tällöin puheella puheentunnistusta ja puhesynteesiä hyödyntäen. Artikkelissa tutustutaan puhekäyttöliittymän suunnittelun.
Punatukkaisella naisella on headset päässä, takana on taimien mikroviljelmiä.
14.3.2022
Koneäänet ovat yleensä naisääniä, vaikka tekoälyllä ei ole sukupuolta. Mitkä asiat ylipäätänsä vaikuttavat koneäänen valintaan?
Nainen makaa sohvalla koira mahan päällä ja kuulokkeet korvissa.
22.2.2022
Mitä älykoti tarkoittaa ja miten älylaitteiden kokonaisuutta aletaan rakentaa? Älylaitteet saadaan toimimaan puheohjauksella, mutta miten on suomenkielisen puheohjauksen tilanne?
Käsi, jossa älypuhelin. Puhelimen ruudussa näkyy Editan äänikirja Ihon alle kansi, jonka aimater teki ääniversioksi.
8.2.2022
Pääsimme toteuttamaan Editan ensimmäisen ammatillisten opintojen oppimateriaaleista tehdyn äänikirjan koneääni Ilonan lukemana.
Asiantuntija-artikkelKuvan taustalla istuu nainen kuulokkeet päässä ja kirja lattialla, hän tekee muistiinpanoja. Kuvan päällä lukee kieliteknologia.
1.2.2022
Asiantuntija-artikkelissamme käsitellään kieliteknologiaa. Lähdetään liikkeelle kielifilosofiasta ja esikoulutetuista kielimalleista, joista päästään käytännön kustannustehokkaisiin työkaluihin.
Mies istuu laiturin nokassa auringonpaisteessa kuulokkeet päässä.
25.1.2022
Lukioissa kannettavat tietokoneet ja digikirjat ovat arkipäivää. Nämä tuovat uuden muutoksen opiskeluun, nimittäin mahdollisuuden kuunnella kirjoja äänikirjoina.