Lukkari Jukola 2022 Mynämäessä logo ja Aimaterin ääniaalto-ikoneja.

a.i.mater mukana Jukolan viestissä

a.i.mater toimii vuoden 2022 Jukolan viestin yhtenä osuusisäntänä. Perinteiset Jukolan viestit juostaan viikkoa ennen juhannusta 18.–19.6. Mynämäessä.

Jukola on maailman suurin viestisuunnistustapahtuma ja Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma. Erityisen siitä tekee tapahtuman luonne: maailman huiput ja harrastajat pääsevät urheilemaan samoille radoille ja rasteille suomalaiseen kesäyöhön.

Jukolan viestin lähtö tapahtuu lauantai-iltana kello 23. Maalissa tulisi olla viimeistään sunnuntaina kello 14. Viestisuunnistus tapahtuu joukkueena ja se koostuu seitsemästä noin 7–15 kilometrin osuudesta.

Numeroita Jukolasta:

  • Mukana kisailemassa 20 000 suunnistajaa
  • Kisa-alueella 50 000 vierasta
  • Viestisuunnistustapahtuma houkuttelee maailmalta 4000 kisavierasta, yli 25 maasta
  • Talkoolaisia tarvitaan noin 1500
  • Mynämäessä suunnistetaan 73. Jukolan viesti

Saimme kunnian toimia Jukolan viestin kuudennen osuuden isäntinä

a.i.mater tulee näkymään tapahtuma-alueella muun muassa mainosspotteina screenillä, aitamainoksissa, suunnistajille jaettavissa kartoissa, kuudennen osuuden kilpailuliiveissä ja -numeroissa. Yllätimme myös itsemme – meiltä on oma joukkue mukana itse kisassa!

Vakaana aikomuksena on siis lähteä itsekin hortoilemaan Mynämäen yöttömään yöhön. Suunnistusjoukkueena olemme täysin harrastajatasoa. Osalla kokemusta hitusen enemmän, osalla ei yhtään. Tavoitteena on päästä kunnialla maaliin, toivottavasti hyväksytyn viestisuorituksen kera.

Edessä on viisi kuukautta hyvää treeniaikaa!

Lue Tunnelmia Jukolasta, jonka kirjoitimme heti kisaviikonlopun jälkeen!

Kiinnostuitko? Ota Yhteyttä!

Jaa artikkeli

LinkedIn
Twitter
Facebook
Nainen istuu auton etupenkillä kuulokkeet päässä ja pädi sylissä.
Tekoäly ja kieliteknologia mahdollistavat uudenlaisia ja kiinnostavampia tapoja oppia uusia kieliä. Esimerkiksi kieltenoppimissovellukset hyödyntävät luonnollisen kielen käsittelyä.
Keskellä lukee huhtikuun ääniuutiset. Taustalla kuva henkilöstä kuulokkeet päässä ja avonaisesta kirjasta lattialla. Henkilö tekee muistiinpanoja postit-lappuun.
Kokosimme yhteen artikkeliin huhtikuun kiinnostavimmat puheteknologiauutiset maailmalta. Aiheina muun muassa AutoGPT, äänikloonien teko artistien äänistä, älysilmälasit ja tekoälyuutisankkurit.
Nainen makaa ylhäältäpäin otetussa valokuvassa sohvalla silmät kiinni, kuulokkeet päässä ja hymyilee.
Suomalaisten lukuharrastusta tutkittiin Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen teettämässä Suomi lukee 2023 -tutkimuksessa. Artikkelissa katsaus tutkimukseen ääni- ja sähkökirjojen osalta sekä Suomen Kustannusyhdistyksen todelliset myyntitilastot vuodelta 2022.
Artikkelissa maaliskuun ääniuutiset maailmalta. Aiheina muun muassa GPT-4, RadioGPT ja koneäänien käyttö muun muassa podcasteissa ja Spotifyssa.
Mies istuu korituolissa laiturin nokassa ja katsoo merelle. Vieressä on kirjapino, jonka päällä älypuhelin. Miehellä on t-paita päällä ja kuulokkeet päässä.
Aikakausmediat näkevät tärkeimpinä syinä äänisisältöjen tekemiselle nuoren ja uuden yleisön tavoittamisen. Suosituin äänisisällön muoto on podcastit.
Nainen makaa selällään silmät kiinni ja kuulokkeet korvilla, vierellä on lautasellinen pilkottuja hedelmiä.
Koneäänet antavat kuluttajalle mahdollisuuden päättää, missä muodossa haluaa sisältönsä kuluttaa. Samalla lisätään sisällön saavutettavuutta.