Lukkari Jukola 2022 Mynämäessä logo ja Aimaterin ääniaalto-ikoneja.

a.i.mater mukana Jukolan viestissä

a.i.mater toimii vuoden 2022 Jukolan viestin yhtenä osuusisäntänä. Perinteiset Jukolan viestit juostaan viikkoa ennen juhannusta 18.–19.6. Mynämäessä.

Jukola on maailman suurin viestisuunnistustapahtuma ja Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma. Erityisen siitä tekee tapahtuman luonne: maailman huiput ja harrastajat pääsevät urheilemaan samoille radoille ja rasteille suomalaiseen kesäyöhön.

Jukolan viestin lähtö tapahtuu lauantai-iltana kello 23. Maalissa tulisi olla viimeistään sunnuntaina kello 14. Viestisuunnistus tapahtuu joukkueena ja se koostuu seitsemästä noin 7–15 kilometrin osuudesta.

Numeroita Jukolasta:

  • Mukana kisailemassa 20 000 suunnistajaa
  • Kisa-alueella 50 000 vierasta
  • Viestisuunnistustapahtuma houkuttelee maailmalta 4000 kisavierasta, yli 25 maasta
  • Talkoolaisia tarvitaan noin 1500
  • Mynämäessä suunnistetaan 73. Jukolan viesti

Saimme kunnian toimia Jukolan viestin kuudennen osuuden isäntinä

a.i.mater tulee näkymään tapahtuma-alueella muun muassa mainosspotteina screenillä, aitamainoksissa, suunnistajille jaettavissa kartoissa, kuudennen osuuden kilpailuliiveissä ja -numeroissa. Yllätimme myös itsemme – meiltä on oma joukkue mukana itse kisassa!

Vakaana aikomuksena on siis lähteä itsekin hortoilemaan Mynämäen yöttömään yöhön. Suunnistusjoukkueena olemme täysin harrastajatasoa. Osalla kokemusta hitusen enemmän, osalla ei yhtään. Tavoitteena on päästä kunnialla maaliin, toivottavasti hyväksytyn viestisuorituksen kera.

Edessä on viisi kuukautta hyvää treeniaikaa!

Tutustu seitsenhenkiseen tiimiimme täältä!

Lue lisää Jukolan viesti 2022 verkkosivulta

Kiinnostuitko? Ota Yhteyttä!

Jaa artikkeli

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Nainen kuulokkeet päässä, tekee muistiinpanoja aukinaisesta kirjasta postit-lappuun.
Artikkelissa perehdytään, miten sähköisten palveluiden käyttöä voidaan helpottaa puheteknologian, erityisesti koneäänien ja puheentunnistuksen avulla.
Kasa kirjoja aurinkoisella puuterassilla. Kirjojen päällä puhelin ja lasillinen mehua.
Lukemisella tarkoitetaan tiettyä syvempää toimintoa, joka vaatii tekstin vastaanottamista, ymmärtämistä ja tulkitsemista. Myös äänikirjan kuunteleminen on siis lukemista.
Nainen maalaa taulua ulkona kuulokkeet päässä.
Lehtiartikkelien ääniversiot toimivat sisäänheittäjinä uusille lukijoille tai eksklusiivisena sisältönä tilaajille. Eri muodoissa olevat sisällöt huomioivat erilaiset sisällön kulutuksen tavat.
Kirjan åäällä on kuulokkeet ja vesilasi, jossa sitruunaviipaleita ja omenankukkia.
Puheohjatut verkkosivut ovat Suomessa vasta aluillaan. Verkkokaupan omat keskustelevat tekoälyt auttavat ongelmatilanteissa, myynnissä ja asiakastyytyväisyydessä.
Nainen istuu auton etupenkillä kuulokkeet päässä ja tabletti sylissä.
Puhekäyttöliittymällä tarkoitetaan ihmisen ja koneen välistä käyttöliittymää. Vuorovaikutus laitteen kanssa tapahtuu tällöin puheella puheentunnistusta ja puhesynteesiä hyödyntäen. Artikkelissa tutustutaan puhekäyttöliittymän suunnittelun.
Punatukkaisella naisella on headset päässä, takana on taimien mikroviljelmiä.
Koneäänet ovat yleensä naisääniä, vaikka tekoälyllä ei ole sukupuolta. Mitkä asiat ylipäätänsä vaikuttavat koneäänen valintaan?