Lukkari Jukola 2022 Mynämäessä logo ja Aimaterin ääniaalto-ikoneja.

a.i.mater mukana Jukolan viestissä

a.i.mater toimii vuoden 2022 Jukolan viestin yhtenä osuusisäntänä. Perinteiset Jukolan viestit juostaan viikkoa ennen juhannusta 18.–19.6. Mynämäessä.

Jukola on maailman suurin viestisuunnistustapahtuma ja Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma. Erityisen siitä tekee tapahtuman luonne: maailman huiput ja harrastajat pääsevät urheilemaan samoille radoille ja rasteille suomalaiseen kesäyöhön.

Jukolan viestin lähtö tapahtuu lauantai-iltana kello 23. Maalissa tulisi olla viimeistään sunnuntaina kello 14. Viestisuunnistus tapahtuu joukkueena ja se koostuu seitsemästä noin 7–15 kilometrin osuudesta.

Numeroita Jukolasta:

  • Mukana kisailemassa 20 000 suunnistajaa
  • Kisa-alueella 50 000 vierasta
  • Viestisuunnistustapahtuma houkuttelee maailmalta 4000 kisavierasta, yli 25 maasta
  • Talkoolaisia tarvitaan noin 1500
  • Mynämäessä suunnistetaan 73. Jukolan viesti

Saimme kunnian toimia Jukolan viestin kuudennen osuuden isäntinä

a.i.mater tulee näkymään tapahtuma-alueella muun muassa mainosspotteina screenillä, aitamainoksissa, suunnistajille jaettavissa kartoissa, kuudennen osuuden kilpailuliiveissä ja -numeroissa. Yllätimme myös itsemme – meiltä on oma joukkue mukana itse kisassa!

Vakaana aikomuksena on siis lähteä itsekin hortoilemaan Mynämäen yöttömään yöhön. Suunnistusjoukkueena olemme täysin harrastajatasoa. Osalla kokemusta hitusen enemmän, osalla ei yhtään. Tavoitteena on päästä kunnialla maaliin, toivottavasti hyväksytyn viestisuorituksen kera.

Edessä on viisi kuukautta hyvää treeniaikaa!

Lue Tunnelmia Jukolasta, jonka kirjoitimme heti kisaviikonlopun jälkeen!

Kysymyksiä, ajatuksia tai mahdollinen yhteistyö?

Educa-messujen 2024 logo
29.1.2024
a.i.mater oli mukana Educa-messuilla näytteilleasettajan roolissa. Paljon kiinnostavia kohtaamisia, keskusteluja mahdollisten uusien asiakkaiden kanssa, sekä nykyisten asiakkaiden ja yhteistyökumppanien tapaamisia.
Vaalean taustan keskellä iso keltainen ympyrän muotoinen logo, jossa lukee Mediapäivä 2023.
9.1.2023
Modernit koneäänet ovat yksi vaihtoehto tehokkaaseen sisältöjen audioittamiseen. Tästä aiheesta kerromme lisää 25.1.2023 järjestettävässä Mediapäivässä.
Luokkakuvassa kaikki a.i.materin seitsemän työntekijää. Sohvalla istuvat Niko, Antti, Aleksi ja Eve. Takana seisovat Aki, Lauri ja Kai.
21.12.2022
Katsaus a.i.materin vuoteen 2022: mitä kaikkea pääsimme tekemään ja miten meillä sujui.
Lauri Falck a.i.materilta AI Finlandin esiintymislavalla. Taustalla kaaviot, jotka tämän artikkelin lopussa.
18.11.2022
Saimme marraskuuhun kutsut esittelemään moderneja koneääniä. Molempien esitysten teemana oli koneäänien mahdollisuudet median tarjoamien sisältöjen audioittamisessa.
Jukolan telttakylää ilta-auringossa.
20.6.2022
Osallistuimme Jukolan viestiin 2022 niin kisailijoina kuin osuusisäntinä. Artikkelissa tunnelmat viikonlopusta.
Kirjakauppaliiton Bisneksenä kirjat toimialapäivä. Ihmiset istuvat tuoleillaan ja kuuntelevat lavalla olevaa puhujaa.
13.6.2022
Pääsimme kevään aikana keskenään hyvin erilaisiin tapahtumiin: yliopistolle kielitieteen konferenssiin, kirja-alan toimialapäiville ja bioteknologian ammattilaismessuille.