Educa-messujen 2024 logo

Educa-messujen tunnelmat näytteilleasettajana

Menneellä viikolla vietettiin pohjoismaiden suurinta opetus- ja kasvatusalan tapahtumaa Educa-messuja. a.i.mater oli mukana näytteilleasettajan roolissa. Kaksipäiväiset messut sisälsivät runsaasti kiinnostavia kohtaamisia, niistä tässä artikkelissa lisää.

Viimeisen vuoden aikana noussut keskustelu tekoälystä näkyi myös messuvierailijoiden kiinnostuksesta meitä kohtaan. Oli kiva huomata, että a.i.mater oli osalle jopa ennestään tuttu. Osa oli lukenut blogiamme, osa tunnisti Fölin pysäkkikuulutusäänen meidän tekemäksemme, ja Ylen artikkeleita oli useampikin kuunnellut. Näistä saimmekin positiivista palautetta.

Sympaattisin palaute tuli englantia puhuvalta henkilöltä, joka kertoi opettelevansa suomen kieltä kuuntelemalla Ylen uutisartikkeleita samalla tekstiä seuraten. Hän oli todella innoissaan, kun kuuli meidän kehittäneen kyseisissä artikkeleissa käytettävän Ilona-äänen. Hienoa kuulla suoraan loppukäyttäjiltäkin kommentteja, sillä yleensä meidän saama käyttäjäpalaute on tullut asiakkaamme välityksellä.

Eveliina Tupala ja Lauri Falck aimaterin messuosastolla.
Messuesittelijöinä Eve ja Lauri
Aimaterin messupöytä, jossa flyereita ja lakupatukoita.
Porukkaa riitti: 180 lakupatukkaa meni parissa tunnissa

Messuilla oli näytteilleasettajana paljon kaksikielisiä ja ruotsinkielisiä toimijoita. Suomenruotsia puhuvasta Amanda-äänestä saatiin siis vietyä hyvin tietoutta eteenpäin ja Amanda herättikin kiinnostusta.

Muutamilta potentiaalisilta asiakkailta tuli myös kommenttia siitä, miten mieluummin haluavat ottaa palveluja kotimaisilta yrityksiltä, kuin isoilta ulkomaisilta yhtiöiltä.

Educa-messujen messukäytävää, näytteilleasettajapisteitä ja paljon ihmisiä.
Hörnan lava ja paljon ihmisiä.
Messukäytävää ja paljon ihmisiä.
Messulavaa ja ihmisiä istumassa tuoleillaan kuuntelemassa.

Hauska kohtaaminen oli myös jo eläköityneen oppimateriaalituottajan kanssa, joka oli aikanaan itse lukenut ja nauhoittanut kokonaisen ympäristöopin kirjasarjan kuunneltavaan muotoon. Tämä oli kuulemma ottanut useamman päivän aikaan ja lukemista oli lopulta tehty kesämökilläkin. Hän intoutui oikein kättelemään ja sanomaan, että tämä on tulevaisuutta, kun kuuli, miten paljon helpommin ja nopeammin oppimateriaaleja voidaan nykyään tehdä kuunneltavaan muotoon.

Onnistuneet messut siis! Paljon kiinnostavia kohtaamisia, keskusteluja mahdollisten uusien asiakkaiden kanssa sekä nykyisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden tapaamisia; kiitos näistä!

Aimaterin flyereita messupöydällä.
Aimaterin messupisteen kyltti.

Kiinnostuitko? Ota Yhteyttä!

Jaa artikkeli

Läppäri, jonka näppäimistön päällä on kuulokkeet. Läppärin näytössä on eepressin etusivu.
2.4.2024
Konenäköä ja puhesynteesiä yhdistäneessä projektissa kehitimme ePress-näköislehtipalvelulle pipelinen, joka pystyy tunnistamaan näköislehtien artikkelit ja toimittamaan niistä ääniversiot.
Kuulokkeet tietokonepöydän päällä.
14.3.2024
Yle on ottanut käyttöön a.i.materin kehittämän kuuntelumahdollisuuden uutissivuilleen. Kuunteluominaisuus parantaa palvelun digitaalista saavutettavuutta.
Aimaterin työntekijät Roope ja Niko tutkivat työpöydän edessä tietokoneelta jotain. Roope juuri osoittaa kädellään näyttöä.
28.2.2024
Artikkelissa esitellään ja vertaillaan verkkosivulukijaa ja äänirajapintaa: miten ne toimivat ja mikä tapa sopii mihinkin tarkoitukseen.
10.1.2024
Digiaudion kulutus kasvaa edelleen, ääni on yhä tärkeämpi osa brändistrategiaa ja ääniklooneja voi hyödyntää muuhunkin kuin hupailuun. Muun muassa näihin voi hyödyntää moderneja koneääniä kuluvana vuonna.
21.12.2023
a.i.materin joulutervehdyksenä koneääni Ilonan lukema äänisatu Kiljusen perheen jouluaaton vietosta.
Nainen makoilee sängyllä kuulokkeet päässä, katselee vieressä olevaa kulhollista hedelmiä.
29.9.2023
Käydään läpi digiaudiotutkimusta, jossa syvennytään suomalaisten kuuntelutottumuksiin. Vastauksissa näkyy, miten digiaudion kuuntelusta on tullut valtavirtaa.