Jukolan telttakylää ilta-auringossa.

Tunnelmia Jukolasta

Menneenä viikonloppuna 18.6.-19.6.2022 vietettiin Mynämäellä Suomen suurinta urheilutapahtumaa ja maailman suurinta viestisuunnistusta, Jukolaa! Olimme itse mukana kokemassa öistä ja aamuvarhaista metsää, sekä osuusisännöimässä Jukolan viestin kuudetta osuutta.

Jukolan metallinen korkea sisääntuloportti valaistuna iltahämärässä.
Jukolan ykkösosuuden iltalähtö. Koko lähtöalue täynnä ihmisiä katsomassa iltahämärässä. Taustalla Mynämäen vesitorni.

Aimaterin harhailijat

Jukolan viestissä juostiin yhteensä 89,8 kilometriä. Tämä koostui seitsemästä osuudesta, joista lyhin oli 8,7 ja pisin 16,8 kilometriä. Viestijoukkueeseen piti siis saada seitsemän osallistujaa, joka osoittautui sairastumisten ja muiden peruuntumisten takia yllättävän vaikeaksi saada kasaan. a.i.materilta meitä osallistui Eve, Kai ja Lauri, joiden lisäksi lisävahvuuksia löydettiin kavereista, kavereiden kavereista ja Jukolan suunnistajapankista.

Jukola-ensikertalaisia lopullisessa joukkueessamme oli yhteensä neljä. Kaksi oli ollut aiemminkin, joista ykkösosuuden juoksijakonkari vetikin hurjan nousun lähtönumerosta 1522 numeroon 338! Aimaterin harhailijat -joukkueemme lopullinen suoritus oli kuitenkin hylätty, sillä ankkuriosuutemme juoksija joutui valitettavasti jättämään kisat välistä. Lopputulos oli silti positiivinen: kaikki rastit löydettiin ja kaikki tekivät parhaansa!

Puolijoukkuetelttoja siisteissä riveissä pellolla ilta-auringossa.
Eve ja Kai syömässä.
Telttakylä varhaisessa aamuauringossa.
Lähtöalue aamuauringossa, ihmiset odottavat ja lämmittelevät omaan juoksuvuoroonsa.

Miten osuusisännöinti käytännössä näkyi?

Meille Jukolaan toi lisäjännitystä kuudennen osuuden osuusisännöinti. Olimme tehneet Jukolan eteen erinäisiä markkinointitöitä jo pitkin kevättä. Kevään kuluessa teetimme animaatiovideon, jota näytettiin kisakeskuksen screeneillä, teimme isoja kolme metriä leveitä kertaa metrin korkeita aitamainoksia, kuvasimme ja kirjoitimme somepostauksia, joita julkaistiin Jukolan omissa somekanavissa, sekä pääsimme jakamaan vip-kutsuja. Tietysti kokosimme myös omaa joukkuetta kasaan ja hoidimme siihen liittyviä järjestelyjä.

Kisaviikolla Lauria tultiin vielä toimistollemme haastattelemaan osuusisännöinnistä. Tämä videopätkä näytettiin tapahtuma-alueen screenillä kuudennen osuuden lähtiessä matkaan. Lisäksi kaikilla kuudennen osuuden juoksijoilla oli kisanumerolappuihin painetut a.i.materin logot. Näitä oli hauska bongata myös metsässä itse juostessa. Logoa näkyi numerolappujen ohella suunnistuskarttoihin ja haastattelusermeihin painettuna.

Yhteistyö Jukolan työntekijöiden ja talkoolaisten kanssa sujui erinomaisesti; he tekivät valtavan työn onnistuneen tapahtuman eteen. Kiitos hyvästä Jukola-kokemuksesta!

Aimaterin kaksi aitamainosta. Takana kisailijoita juoksemassa maaliin.
Jukolan 2022 yhteiskartta.

Kiinnostuitko? Ota Yhteyttä!

Jaa artikkeli

LinkedIn
Twitter
Facebook
Nainen istuu auton etupenkillä kuulokkeet päässä ja pädi sylissä.
Tekoäly ja kieliteknologia mahdollistavat uudenlaisia ja kiinnostavampia tapoja oppia uusia kieliä. Esimerkiksi kieltenoppimissovellukset hyödyntävät luonnollisen kielen käsittelyä.
Keskellä lukee huhtikuun ääniuutiset. Taustalla kuva henkilöstä kuulokkeet päässä ja avonaisesta kirjasta lattialla. Henkilö tekee muistiinpanoja postit-lappuun.
Kokosimme yhteen artikkeliin huhtikuun kiinnostavimmat puheteknologiauutiset maailmalta. Aiheina muun muassa AutoGPT, äänikloonien teko artistien äänistä, älysilmälasit ja tekoälyuutisankkurit.
Nainen makaa ylhäältäpäin otetussa valokuvassa sohvalla silmät kiinni, kuulokkeet päässä ja hymyilee.
Suomalaisten lukuharrastusta tutkittiin Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen teettämässä Suomi lukee 2023 -tutkimuksessa. Artikkelissa katsaus tutkimukseen ääni- ja sähkökirjojen osalta sekä Suomen Kustannusyhdistyksen todelliset myyntitilastot vuodelta 2022.
Artikkelissa maaliskuun ääniuutiset maailmalta. Aiheina muun muassa GPT-4, RadioGPT ja koneäänien käyttö muun muassa podcasteissa ja Spotifyssa.
Mies istuu korituolissa laiturin nokassa ja katsoo merelle. Vieressä on kirjapino, jonka päällä älypuhelin. Miehellä on t-paita päällä ja kuulokkeet päässä.
Aikakausmediat näkevät tärkeimpinä syinä äänisisältöjen tekemiselle nuoren ja uuden yleisön tavoittamisen. Suosituin äänisisällön muoto on podcastit.
Nainen makaa selällään silmät kiinni ja kuulokkeet korvilla, vierellä on lautasellinen pilkottuja hedelmiä.
Koneäänet antavat kuluttajalle mahdollisuuden päättää, missä muodossa haluaa sisältönsä kuluttaa. Samalla lisätään sisällön saavutettavuutta.