Jukolan telttakylää ilta-auringossa.

Tunnelmia Jukolasta

Menneenä viikonloppuna 18.6.-19.6.2022 vietettiin Mynämäellä Suomen suurinta urheilutapahtumaa ja maailman suurinta viestisuunnistusta, Jukolaa! Olimme itse mukana kokemassa öistä ja aamuvarhaista metsää, sekä osuusisännöimässä Jukolan viestin kuudetta osuutta.

Jukolan metallinen korkea sisääntuloportti valaistuna iltahämärässä.
Jukolan ykkösosuuden iltalähtö. Koko lähtöalue täynnä ihmisiä katsomassa iltahämärässä. Taustalla Mynämäen vesitorni.

Aimaterin harhailijat

Jukolan viestissä juostiin yhteensä 89,8 kilometriä. Tämä koostui seitsemästä osuudesta, joista lyhin oli 8,7 ja pisin 16,8 kilometriä. Viestijoukkueeseen piti siis saada seitsemän osallistujaa, joka osoittautui sairastumisten ja muiden peruuntumisten takia yllättävän vaikeaksi saada kasaan. a.i.materilta meitä osallistui Eve, Kai ja Lauri, joiden lisäksi lisävahvuuksia löydettiin kavereista, kavereiden kavereista ja Jukolan suunnistajapankista.

Jukola-ensikertalaisia lopullisessa joukkueessamme oli yhteensä neljä. Kaksi oli ollut aiemminkin, joista ykkösosuuden juoksijakonkari vetikin hurjan nousun lähtönumerosta 1522 numeroon 338! Aimaterin harhailijat -joukkueemme lopullinen suoritus oli kuitenkin hylätty, sillä ankkuriosuutemme juoksija joutui valitettavasti jättämään kisat välistä. Lopputulos oli silti positiivinen: kaikki rastit löydettiin ja kaikki tekivät parhaansa!

Puolijoukkuetelttoja siisteissä riveissä pellolla ilta-auringossa.
Eve ja Kai syömässä.
Telttakylä varhaisessa aamuauringossa.
Lähtöalue aamuauringossa, ihmiset odottavat ja lämmittelevät omaan juoksuvuoroonsa.

Miten osuusisännöinti käytännössä näkyi?

Meille Jukolaan toi lisäjännitystä kuudennen osuuden osuusisännöinti. Olimme tehneet Jukolan eteen erinäisiä markkinointitöitä jo pitkin kevättä. Kevään kuluessa teetimme animaatiovideon, jota näytettiin kisakeskuksen screeneillä, teimme isoja kolme metriä leveitä kertaa metrin korkeita aitamainoksia, kuvasimme ja kirjoitimme somepostauksia, joita julkaistiin Jukolan omissa somekanavissa, sekä pääsimme jakamaan vip-kutsuja. Tietysti kokosimme myös omaa joukkuetta kasaan ja hoidimme siihen liittyviä järjestelyjä.

Kisaviikolla Lauria tultiin vielä toimistollemme haastattelemaan osuusisännöinnistä. Tämä videopätkä näytettiin tapahtuma-alueen screenillä kuudennen osuuden lähtiessä matkaan. Lisäksi kaikilla kuudennen osuuden juoksijoilla oli kisanumerolappuihin painetut a.i.materin logot. Näitä oli hauska bongata myös metsässä itse juostessa. Logoa näkyi numerolappujen ohella suunnistuskarttoihin ja haastattelusermeihin painettuna.

Yhteistyö Jukolan työntekijöiden ja talkoolaisten kanssa sujui erinomaisesti; he tekivät valtavan työn onnistuneen tapahtuman eteen. Kiitos hyvästä Jukola-kokemuksesta!

Aimaterin kaksi aitamainosta. Takana kisailijoita juoksemassa maaliin.
Jukolan 2022 yhteiskartta.

Kiinnostuitko? Ota Yhteyttä!

Jaa artikkeli

LinkedIn
Twitter
Facebook
Kirjakauppaliiton Bisneksenä kirjat toimialapäivä. Ihmiset istuvat tuoleillaan ja kuuntelevat lavalla olevaa puhujaa.
Pääsimme kevään aikana keskenään hyvin erilaisiin tapahtumiin: yliopistolle kielitieteen konferenssiin, kirja-alan toimialapäiville ja bioteknologian ammattilaismessuille.
Nainen istuu tietokoneen edessä ja päässä on headset.
Asiantuntijahaastattelussa perehdytään puheentunnistukseen. Mitä puheentunnistus tarkoittaa ja mihin sitä käytetään? Kerromme, mitä puheentunnistuksessa tapahtuu, jotta se ymmärtää puhettamme.
Nainen kuulokkeet päässä, tekee muistiinpanoja aukinaisesta kirjasta postit-lappuun.
Artikkelissa perehdytään, miten sähköisten palveluiden käyttöä voidaan helpottaa puheteknologian, erityisesti koneäänien ja puheentunnistuksen avulla.
Kasa kirjoja aurinkoisella puuterassilla. Kirjojen päällä puhelin ja lasillinen mehua.
Lukemisella tarkoitetaan tiettyä syvempää toimintoa, joka vaatii tekstin vastaanottamista, ymmärtämistä ja tulkitsemista. Myös äänikirjan kuunteleminen on siis lukemista.
Nainen maalaa taulua ulkona kuulokkeet päässä.
Lehtiartikkelien ääniversiot toimivat sisäänheittäjinä uusille lukijoille tai eksklusiivisena sisältönä tilaajille. Eri muodoissa olevat sisällöt huomioivat erilaiset sisällön kulutuksen tavat.
Kirjan åäällä on kuulokkeet ja vesilasi, jossa sitruunaviipaleita ja omenankukkia.
Puheohjatut verkkosivut ovat Suomessa vasta aluillaan. Verkkokaupan omat keskustelevat tekoälyt auttavat ongelmatilanteissa, myynnissä ja asiakastyytyväisyydessä.