Jukolan telttakylää ilta-auringossa.

Tunnelmia Jukolasta

Menneenä viikonloppuna 18.6.-19.6.2022 vietettiin Mynämäellä Suomen suurinta urheilutapahtumaa ja maailman suurinta viestisuunnistusta, Jukolaa! Olimme itse mukana kokemassa öistä ja aamuvarhaista metsää, sekä osuusisännöimässä Jukolan viestin kuudetta osuutta.

Jukolan metallinen korkea sisääntuloportti valaistuna iltahämärässä.
Jukolan ykkösosuuden iltalähtö. Koko lähtöalue täynnä ihmisiä katsomassa iltahämärässä. Taustalla Mynämäen vesitorni.

Aimaterin harhailijat

Jukolan viestissä juostiin yhteensä 89,8 kilometriä. Tämä koostui seitsemästä osuudesta, joista lyhin oli 8,7 ja pisin 16,8 kilometriä. Viestijoukkueeseen piti siis saada seitsemän osallistujaa, joka osoittautui sairastumisten ja muiden peruuntumisten takia yllättävän vaikeaksi saada kasaan. a.i.materilta meitä osallistui Eve, Kai ja Lauri, joiden lisäksi lisävahvuuksia löydettiin kavereista, kavereiden kavereista ja Jukolan suunnistajapankista.

Jukola-ensikertalaisia lopullisessa joukkueessamme oli yhteensä neljä. Kaksi oli ollut aiemminkin, joista ykkösosuuden juoksijakonkari vetikin hurjan nousun lähtönumerosta 1522 numeroon 338! Aimaterin harhailijat -joukkueemme lopullinen suoritus oli kuitenkin hylätty, sillä ankkuriosuutemme juoksija joutui valitettavasti jättämään kisat välistä. Lopputulos oli silti positiivinen: kaikki rastit löydettiin ja kaikki tekivät parhaansa!

Puolijoukkuetelttoja siisteissä riveissä pellolla ilta-auringossa.
Eve ja Kai syömässä.
Telttakylä varhaisessa aamuauringossa.
Lähtöalue aamuauringossa, ihmiset odottavat ja lämmittelevät omaan juoksuvuoroonsa.

Miten osuusisännöinti käytännössä näkyi?

Meille Jukolaan toi lisäjännitystä kuudennen osuuden osuusisännöinti. Olimme tehneet Jukolan eteen erinäisiä markkinointitöitä jo pitkin kevättä. Kevään kuluessa teetimme animaatiovideon, jota näytettiin kisakeskuksen screeneillä, teimme isoja kolme metriä leveitä kertaa metrin korkeita aitamainoksia, kuvasimme ja kirjoitimme somepostauksia, joita julkaistiin Jukolan omissa somekanavissa, sekä pääsimme jakamaan vip-kutsuja. Tietysti kokosimme myös omaa joukkuetta kasaan ja hoidimme siihen liittyviä järjestelyjä.

Kisaviikolla Lauria tultiin vielä toimistollemme haastattelemaan osuusisännöinnistä. Tämä videopätkä näytettiin tapahtuma-alueen screenillä kuudennen osuuden lähtiessä matkaan. Lisäksi kaikilla kuudennen osuuden juoksijoilla oli kisanumerolappuihin painetut a.i.materin logot. Näitä oli hauska bongata myös metsässä itse juostessa. Logoa näkyi numerolappujen ohella suunnistuskarttoihin ja haastattelusermeihin painettuna.

Yhteistyö Jukolan työntekijöiden ja talkoolaisten kanssa sujui erinomaisesti; he tekivät valtavan työn onnistuneen tapahtuman eteen. Kiitos hyvästä Jukola-kokemuksesta!

Aimaterin kaksi aitamainosta. Takana kisailijoita juoksemassa maaliin.
Jukolan 2022 yhteiskartta.

Kysymyksiä, ajatuksia tai mahdollinen yhteistyö?

Educa-messujen 2024 logo
29.1.2024
a.i.mater oli mukana Educa-messuilla näytteilleasettajan roolissa. Paljon kiinnostavia kohtaamisia, keskusteluja mahdollisten uusien asiakkaiden kanssa, sekä nykyisten asiakkaiden ja yhteistyökumppanien tapaamisia.
Vaalean taustan keskellä iso keltainen ympyrän muotoinen logo, jossa lukee Mediapäivä 2023.
9.1.2023
Modernit koneäänet ovat yksi vaihtoehto tehokkaaseen sisältöjen audioittamiseen. Tästä aiheesta kerromme lisää 25.1.2023 järjestettävässä Mediapäivässä.
Luokkakuvassa kaikki a.i.materin seitsemän työntekijää. Sohvalla istuvat Niko, Antti, Aleksi ja Eve. Takana seisovat Aki, Lauri ja Kai.
21.12.2022
Katsaus a.i.materin vuoteen 2022: mitä kaikkea pääsimme tekemään ja miten meillä sujui.
Lauri Falck a.i.materilta AI Finlandin esiintymislavalla. Taustalla kaaviot, jotka tämän artikkelin lopussa.
18.11.2022
Saimme marraskuuhun kutsut esittelemään moderneja koneääniä. Molempien esitysten teemana oli koneäänien mahdollisuudet median tarjoamien sisältöjen audioittamisessa.
Kirjakauppaliiton Bisneksenä kirjat toimialapäivä. Ihmiset istuvat tuoleillaan ja kuuntelevat lavalla olevaa puhujaa.
13.6.2022
Pääsimme kevään aikana keskenään hyvin erilaisiin tapahtumiin: yliopistolle kielitieteen konferenssiin, kirja-alan toimialapäiville ja bioteknologian ammattilaismessuille.
Lukkari Jukola 2022 Mynämäessä logo ja Aimaterin ääniaalto-ikoneja.
24.1.2022
a.i.mater on näkyvästi mukana vuoden 2022 Jukolan viestissä toimimalla yhtenä osuusisännistä. Tämän lisäksi kokoamme tapahtumaan oman harrastajatasoisen suunnistusjoukkueemme.