a.i.mater Noptera on käytössä Cletecillä, jossa käsien pitää päästä vapaasti pakkaamaan aseptiikka huomioiden.

Pilottiasiakkaan kokemukset ylittivät odotukset

Puhdastilatekstiilipalveluita tarjoava Cletec Oy on ollut a.i.materin pilottiasiakas elokuusta 2017 lähtien. Työnohjausjärjestelmää kehitettiin aktiivisesti koko syksyn ajan yhteistyössä yrityksen henkilöstön sekä toimitusjohtaja Petteri Puntalan kanssa. a.i.materin kehittäjät seurasivat kuukausien ajan tiiviisti yrityksen toimintaa, ohjelmiston käyttöä ja käytettävyyttä sekä pyrkivät kehittämään sitä yrityksen tarpeita vastaaviksi. Ohjelmiston hyödyt ja käytettävyys ylittivät kaikki sille asetetut odotukset ja sen on todettu tukevan vahvasti yrityksessä tehtävää työtä.

 

Cletecin toimintaa määrittää tarkka laatujärjestelmä

Cletecin liiketoiminnan ytimessä ovat puhdastilatekstiilien peseminen, vuokraus ja sterilointi. Kaikki työ tehdään korkean hygienian tiloissa, tarkasti valvotuissa prosesseissa. Yritys seuraa tarkkaa laatujärjestelmää, jonka lähtökohtia ovat korkein mahdollinen laatutaso ja toimintaprosessien jatkuva kehittyminen. Työtä määrittävät vahvasti yksityiskohtaiset toimintaohjeet, jotka perustuvat EU GMP:n ohjeistoihin sekä soveltuviin ISO-standardeihin.

Toiminnassa korostuvat vahvasti sekä laadulliset tekijät että prosessien tarkka sujuminen ja toistettavuus. Tämä asettaa korkeat vaatimukset työntekijöille asiantuntijuuden sekä työssä jaksamisen suhteen. Puhdastilatyöskentely vaatii ammattitaitoa sekä yksityiskohtaista tietoa tilojen toimintatavoista. Vaikka henkilökunnan tietotaitoa pidetään jatkuvasti yllä, vireystason ylläpitäminen on haasteellista toistuvassa työssä, jota tehdään eri vuorokaudenaikoihin.

 

Cletec haluaa tukea työhyvinvointia sekä laaduntarkkailua

Cletec ei ole kärsinyt työhyvinvointiin liittyvistä ongelmista, mutta yrityksen johto on ollut pitkään kiinnostunut, kuinka työntekijöiden hyvinvointia sekä laaduntarkkailua voitaisiin tukea vielä entistä vahvemmin.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Nopteraan. Ohjelmisto on sujuvoittanut sekä nopeuttanut prosesseja, ja työntekijät ovat kokeneet sen tuoman hyödyn positiivisesti, toimitusjohtaja Petteri Puntala toteaa.

Cletecin työntekijät ovat saaneet valita, käyttävätkö he työssään Nopteran tukea, tai tekevätkö he työnsä ilman ohjelmistoa. Tähän mennessä jokainen yrityksen työntekijä on ottanut tietojärjestelmän käyttöön päivittäisen työnsä tueksi.

– Henkilöstön sataprosenttinen käyttöaktiivisuus puhuu puolestaan. Toivomme ohjelmiston seuraavilta versioilta vuoden 2018 aikana vielä vahvempaa tukea mm. työhön perehdyttämiseen ja työnohjaukseen. Myös ylimääräisten paperisten dokumenttien poistuminen ja prosessien vahvempi digitalisointi ovat ohjelmiston tuomia etuja, joita odotamme, Puntala kertoo tyytyväisenä.

Sopisiko Noptera teidänkin korkean laatutason työympäristöönne? Ota yhteyttä!

 

Sinua saattaisi kiinnostaa seuraavat artikkelit:

Älykoti ja puheohjaus – Ihmiset ja koneet vuorovaikutuksessa

Tulevat äänitrendit: Audiobrändäys ja puheohjaus

6 puheohjauksen hyötyä puhdastilassa työskentelyyn

Onko yrityksesi bioturvallisuus kunnossa?

Mikä on puhekäyttöliittymä? Edut, ongelmat, suunnittelu

Kiinnostuitko? Ota Yhteyttä!

Jaa artikkeli

Selko Digitalin logo, jossa silmä ja teksti Selko Digital.
19.6.2023
Saavutettavuuteen erikoistunut yhteistyökumppanimme Selko Digital avaa vieraskynäblogissa koneäänien ja puheentunnistuksen vaikutusta digimaailman yhdenvertaisuuteen.
Kaksi Fölin keltaista bussia Turun Kauppatorin laidalla. Takana on Kop-kolmio ja ruotsalainen teatteri.
29.11.2022
Turun seudun joukkoliikenne Föli otti käyttöön a.i.materin valmistaman koneäänen pysäkki- ja muiden kuulutusten tekemiseen busseissa.
Kannattevan tietokoneen näyttö, jossa on Työmarkkinatorin verkkosivut auki. Taustalle harmaa seinä ja pöydällä kyniä ja kahvikuppi.
22.11.2022
Työmarkkinatori paransi sivustonsa saavutettavuutta ottamalla käyttöön verkkosivulukijan. Sivusto on ensimmäinen, jolle suomenruotsalainen koneääni-Amanda tuli käyttöön.
Käsi, jossa älypuhelin. Puhelimen ruudussa näkyy Editan äänikirja Ihon alle kansi, jonka aimater teki ääniversioksi.
8.2.2022
Pääsimme toteuttamaan Editan ensimmäisen ammatillisten opintojen oppimateriaaleista tehdyn äänikirjan koneääni Ilonan lukemana.
Kuva kaappaus Suomen Kuvalehden artikkeleita, joista aimaterin Ilona-koneääni lukee joka viikko muutaman kuunneltavaan muotoon.
1.10.2021
Ilona-koneääntä kuullaan viikoittain Suomen Kuvalehden artikkeleissa. Luonnollinen koneääni on saanut kuulijoilta positiivista palautetta.
Etualalla studiomikrofoni ja taustalla tietokoneen näyttö, jossa näkyy Aimaterin äänikirjaikoni.
19.8.2021
Artikkelissa kerrotaan, miten a.i.materin tekstisisällön prosessointityökalu Erin voi tehostaa äänikirjaprosessia löytämällä lausumisohjeita vaativat sanat. Tutustutaan lisäksi Erinin syntyyn ja kehitykseen.